2012. március 14., szerda

Húsvéti kosárka
Szükséges anyagok és eszközök:

- fehér karton papír
- mintás kartonok
- fehér rajzlap
- átlátszó műanyag lap
- Joy cutting & embossing stencil virágok 6002/0024
- Joy cutting & embossing stencil lepkék 6002/0027
- Joy domborítós saroklyukasztó lepke 6100/0017
- bordűrlyukasztó
- mintás szalag
- mintavágó olló
- félgyöngyök
- ragasztók: Technokol, kétoldalas és 3D szivacsragasztó
- miltonkapocs 2 db
- lyukasztó (szegecseléshez)Elkészítés:

Nyomtassuk ki és vágjuk ki a sablonokat. A kisebbikből vágjuk le az egyik oválist.Tegyük a nagyobbik sabolnt a fehér kartonra, rajzoljuk, majd vágjuk körül. Húzzuk meg a hajtásvonalakat embossingtollal és hajtsuk meg. A kisebb oválist ugyanígy a mintás kartonból vágjuk ki.


Ragasszuk rá a mintás részeket a fehér alapra, majd vágjunk ki egy kisebb kört az egyik felén. A lyukas rész mögé ragasszunk fel egy átlátszó műanyag lapot.Készítsünk bordűrt a saroklyukasztóval fehér rajzlapból.


Mintavágó ollóval vágjunk két csíkot mintás és egyszínű papírból, ragasszuk őket egymásra.A kosárka nem lyukas felére ragasszuk fel ezt a csíkot.A felesleget vágjuk le ollóval. Ragasszuk rá a sarkolyukasztós bordűrt, a felesleget ebből is vágjuk le ollóval.A kosárka fülét fehér rajzlapból vágjuk, bordűrlyukasztóval.Kétoldalas ragasztóval ragasszuk rá a mintás szalagot, de előtte a felülre kerülő részt kicsit húzzuk meg ívesre. A két végét lyukasszuk ki lyukasztóval.


Szabjuk ki a kosárka alját és oldalát fehér kartonból.Kicsit kisebb részeket szabjunk rá mintás kartonból.Először csak az aljára ragasszuk fel a mintás részt. Ragasszuk fel a kosárka alját, majd belülre az oldalrész alját.Így néz ki felülről:


Rögzítsük az oldalakat, majd ragasszuk fel a kiszabott mintás csíkot.Lyukasszuk ki az oldal felső részén, ahova a miltonkapocs kerül. Rögzítsük miltonkapoccsal a kosárka fülét.Kész a kosárka, jöhet a díszítés! Készítsünk virágokat a Joy stencillel a gépünkkel.És ugyancsak a géppel vágjunk-domborítsunk két (különböző méretű) lepkét, a domború részeket megszínezhetjük nyomdapárnával vagy porpasztellel. A kettőt egymásra ragasztottam, a potrohára egy kis kontúrmatrica került.Készítettem két kis masnit a mintás szalagból, ezek a füle aljára kerültek, a miltonkapocs fölé.
Felragasztottam a lepkét, a kosárka oldalára a virágokat, madártollat, egy kivágott kiscsibét, másik oldalára fa katicabogarat. Megtöltöttem a kosarat, a tetejére műfüvet tettem és egy kiscsibét :-) Két virágot csiptettem a kosárka felső szélének mindkét oldalára.Kellemes ünnepet, örömteli készülődést kívánok mindenkinek!

Készítette:
Tiegelmann Éva, a Képeslap menü tanácsadója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...