2013. március 25., hétfő

Nagyhét

A nagyhét a tavasz  újjászületésre koncentrál, a természet megújulása a test és a lélek megújulását is hozza. A magyar falun a parasztok egészen a közelmúltig a nagyhét tiszteletére nagy gonddal megtisztították az egész portát, beleértve az istállót és melléképületeket is. A szerszámokat is letisztogatták, kifényesítették. Különös gonddal készültek ilyenkor az évi gyónásra, szentáldozásra is. 

  Konyhám ablaka is  újjászületett, nagyon tavaszias és barátságos színekben:)


 Kellemes hetet kívánok mindenkinek!

13 megjegyzés:

  1. Valóban nagyon szép és tavaszias hangulata lett!!!:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, várlak egy finom kávéval:)))

      Törlés
    2. Emerencia, nem tudom mennyi kilométer választ el bennünket egymástól, de nagyon-nagyon köszönöm a meghívást:)))Egyrészt nagy kávés vagyok,(cukor nélkül tejszínhabbal-ami a Fábry szerint önámítás:), de azon kívül, hogy cukor ne legyen benne, bármilyen formában jöhet) másrészt képzeld reggel fogyott el az utolsó kanálkával és ilyenkor borzasztó fejfájás gyötör!!!Most ugrott el a férjem kávéért, mert már nem bírom tovább!!! Erre Te meghívsz kávéra, hát ilyen nincs!:))) Úgyhogy, ha közelebb lennél átugranék szívesen!!!:))) Köszönöm, ez nagyon jólesett!!!:)))

      Törlés
    3. "Igazán nagyon finom volt a reggeli kávé, amelyet közösen fogyasztottunk el:)))"

      Törlés
  2. Nagyon szép lett!!!! Hát nekem a tavaszi dekoráció nagyon gyengusra sikerült otthon, sajnos a rossz idő miatt még ablakot sem sikerült megpucolnom eddig...de most meghoztad a kedvem, remélem az idő is kegyes lesz, és ezen a héten délutánonként sikerült rendbe tennem a házunkat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is törődj, én is így voltam, hátra voltam maradva nagyon a munkával,szombatig,amikor erőt kaptam:)))

      Törlés
  3. Nos így van...erőt kell meríteni a nagytakarításhoz, de meglett! Örül is a lelkem... Egyébként nálunk ilyenkor ha törik, ha szakad takarítani kell...ez úgy belénk vésődött nagymamáék lévén, úgy ahogy mondod! Régen nem volt elég erre egy hétvége, de most mázlista vagyok a modern és minimal házzal...bútor kevés, szőnyeg nincs, függöny sincs és gondom sincs annyi... Viszont díszem sincs! De a nyuszik, a táskák elkészültek! Most kitalálom mi legyen a hangulat kedvében"...
    A tiéd napos és vidám! Tudtad, hogy most az idei divat szín a citrom sárga? Ha követed, ha nem...most ez is bejött neked! A koszorút megkérdezhetem, hogyan készítetted? Nagyon tetszik!
    Minden szépet Emerencia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van , régen egy hét kellett a nagytakarításhoz, ha nem több:))), jó nekünk, modern világban élünk:)
      Gratulálok, ügyes vagy, meg is szeretném nézni a kész műveidet!
      Nem tudtam a citrom sárgáról.hogy divat, azonban mindig egyik kedvencem volt és lesz!
      A koszorút a turkálóból vásároltam:), teles-tele volt művirágokkal, azonban nagyon tetszett az alap, eltávolítottam a virágokat, és ez maradt, nagyon tetszik, lehet még szebbé varázsolni, csak idő..idő...idő...szükséges:)
      Puszi!

      Törlés
  4. :) Szép.
    És biztosan benne élni, megélni is az.
    A ház sokat mond az emberről.( Bár én egyes esetekben tehetetlen vagyok-változtatnék, de nem mindig jön össze- így az, ahol élek, csak részben vagyok én :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :Köszi.
      Próbálkozunk.
      Így szokták mondani, csak nem tudom mennyi igaz belőle:)))

      Törlés
  5. Milyen szép,tavaszias a dekoráció:))és jól látom,hogy az idő is jó nálatok???Itt szakad a hó,és nagyon hideg van:( A koszorú(is!) nagyon tetszik:))Szép hetet kívánok Neked is!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...