2013. április 17., szerda

Almás zabpelyhes keksz


Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg gabonakeverék (rozs, zab, búza,árpa stb. pelyhek)6 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 3 alma, 1 tojássárga, fél kávéskanál  fűszerkeverék.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a fűszerkeverékkel, a cukorral és a gabonával. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekavarjuk az olvasztott vajjal és a tojássárgával. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Fél órára hűtőbe rakjuk, majd kis golyókat formázunk a tenyerünkkel a masszából és sütőpapíros tepsire rakjuk, majd tenyerünkkel ellapítjuk.  180 fokos előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
 Nagyon örvendek, hogy Ingrid is nagyon szereti, mert gyakran ezt hallom:"Minden ami finom, az nem egészséges!"

3 megjegyzés:

  1. Jaj IMÁDOM az ehhez hasonló kekszeket! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép kekszek! Kedvenceim közé tartoznak az almás dolgok. :) Köszönöm a receptet! El fogom készíteni!!! :)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...