2013. április 12., péntek

KEFIRES TÚROS BUKTA

Egy finom recepttel jelentkezem, nem saját,Virág Erikának  köszönhetjük.


1 kg 000-as lisztet tálba szitáltam,közepében fészket alakítottam ki és odatettem a következőket:5 dg élesztőt,amit előzöleg1 dl langyos tejben felfuttattam,3 e.kanál cukrot,sót,2 kisebb tojást,4 dl kefirt(az eredeti recept szerint 4 dl kell bele,de nekem most 5 decit vett fel a tészta),1 tasak vaníliás cukrot,2-3 e.kanál olajat és 12 dg lágy vajat.Mindent jól összedolgoztam,közben a tészta is elvált az edény falától,majd meghintettem kevés liszttel és letakarva,langyos helyen duplájára kelesztettem.Lisztezett munka lapon kinyújtottam,nagyobb kockákra vágtam,minden kocka közepére elhelyeztem egy púpos kiskanál túró tölteléket és a szokásos módon buktává hajtogattam. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztattam őket,lekentem először olvasztott vajjal(megakadályozva így az összeragadást),majd egy felvert tojassál.Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöttem,majd meghintettem vaníliás porcukorral.

Túró töltelék:friss tehéntúró (kb.70-80 dg-ot törtem össze),cukor ízlés szerint,2-3 tasak vaníliás cukor,reszelt citrom háj és fél maréknyi mazsola)
 Köszönjük szépen Erika!

7 megjegyzés:

  1. Elmentettem,köszönöm a receptet!!!!!!!!!!!!!!Nagyon jól néz ki,ráadásul nálunk nagyon szeretik a túrós édességeket...:))Mindenképp ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta , szeretem a kelt süteményeket ! Most én is a napokban lángost kefírrel csináltam és nagyon finom lett! Szerintem ez a túrós sütike is biztos nagyon finom volt látszik rajta!

    VálaszTörlés
  3. Jaj ezt anyukám csinál nekünk! Én mindig telefalom" ott magam és én még egyszer sem készítettem! De milyen finom! Most megkívántattad velem! De az is lehet, hogy csinálok! Tőletek kedvet kapok!

    VálaszTörlés
  4. Készíteni sajnos nem tudok kelt tésztát, valahogy nekem ez nem sikerül, de ENNI ANNÁL INKÁBB SZERETEM!!!:))) Ügyes vagy, hogy ilyen finomat tudsz sütni, én maradok a piskótánál, az egész jól megy;)
    Szép hétvégét Emerencia!!!:)))

    VálaszTörlés
  5. Ezt nem én készítettem, csak nagyon tetszik :)
    Jó éjt!

    VálaszTörlés
  6. Sunt preferatele mele si a baietilor mei!:)
    Le fac,le manancam,le poftim,mai ales pe cele din imagine:))
    Saptamana frumoasa iti doresc!...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...