-egy csésze rozs liszt
-egy csésze zabpehely
-fél csésze barna cukor
-fél csésze aprított dió
-egy csésze reszelt sárgarépa
-egy sütőpor
-két kanál olaj
-két kiskanál fahéj vagy gyömbér
Mindent jól összekeverünk, golyókat formázunk a tenyerünkkel a masszából és sütő papíros tepsire rakjuk, majd tenyerünkkel ellapítjuk. 180 fokos előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
A képen búza lisztből készült:)
Az ajkaim elárulják a keksz jelenlétét:)))
Anyukám gyönyörű virágai!
Hmmm, nagyon szeretem a zabpelyhes édességeket - főleg ha egészséges formában készülnek! Köszi a receptet, fel is jegyeztem magamnak, mindenképpen kipróbálom.:)
VálaszTörlésKöszönöm! Én is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésJaj ez a kép a lányodról! Nagyon jó! Szép leány!!! A keksz pedig fincsi!!! Én nagyon szeretem az ehhez hasonlókat...
VálaszTörlésA zabpelyhes keksz mindig nyerő!
VálaszTörlésA kókusuosat szeretem, de ezt is biztis kipróbálom majd!