2013. június 29., szombat

Zabpelyhes keksz 2

Az utolsó időbe próbálkozom "egészségesebb" ételeket tálalni, ilyen a következő recept is, nagyon finom kekszet sütöttem, lányomnak is ízlett, aki igazán nagyon megválogatja azt ami a szájába bekerül:)))

-egy csésze rozs liszt
-egy csésze zabpehely
-fél csésze barna cukor
-fél csésze aprított dió
-egy csésze reszelt sárgarépa
-egy sütőpor
-két kanál olaj
-két kiskanál fahéj vagy gyömbér


Mindent jól  összekeverünk, golyókat formázunk a tenyerünkkel a masszából és sütő papíros tepsire rakjuk, majd tenyerünkkel ellapítjuk.  180 fokos előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

A képen  búza lisztből készült:)
 Az ajkaim elárulják  a keksz jelenlétét:)))
 Anyukám gyönyörű virágai!

4 megjegyzés:

  1. Hmmm, nagyon szeretem a zabpelyhes édességeket - főleg ha egészséges formában készülnek! Köszi a receptet, fel is jegyeztem magamnak, mindenképpen kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Én is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  3. Jaj ez a kép a lányodról! Nagyon jó! Szép leány!!! A keksz pedig fincsi!!! Én nagyon szeretem az ehhez hasonlókat...

    VálaszTörlés
  4. A zabpelyhes keksz mindig nyerő!
    A kókusuosat szeretem, de ezt is biztis kipróbálom majd!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...