2013. július 6., szombat

Szezámmagos ropi

Amikor megköszöntem a receptet, Viki ezt írta vissza: "Szia Emi :) csak egyszer kell a családdal megkóstoltatni, utána pedig három naponként sütni :)", ez így is történt:)))a családnak nagyon ízlett!

60 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 evőkanál lenmag
2 dkg  élesztő,
1 evőkanál só ,
teáskanál cukor,
3 dl tej
1 db tojás a kenéshez
szezámmag a tetejére

A meglangyosított tejből annyit elveszünk, hogy benne az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadva a teáskanál cukrot. A lisztbe belekeverjük  a sót. A dagasztó edénybe öntjük a sós lisztet, hozzáadjuk a zsírt - amit előzőleg kinn tartunk a konyhában, hogy ne legyen annyira fagyos, a gép jobban el tudja dolgozni -  Amikor az élesztő felfutott hozzáöntjük a többi anyaghoz, s jól összedagasztatjuk a géppel. 
Gombóccá formáljuk, egy tálba (tálcára, vagy bármire) rakjuk, lefedjük és hűtőszekrénybe rakjuk minimum 1 órára.
Kellemes hétvégét kívánok!

4 megjegyzés:

  1. Fincsi volt biztos:) Nekem is van Cadbury-s csészém, a Párom hozta Angliából, abból iszom a reggeli kávémat:) S milyen finom a Cadbury csoki:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet szerintem is! szeretjük a szezám magos dolgokat! Ki is próbálom, a kis unokám szülinapjára. köszi szépen! nagyon guszta a képen is!
    Legyen szép a hétvégéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isten éltesse unokádat, érdemes megsütni!
      Kellemes vasárnapot!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...