Amikor megköszöntem a receptet, Viki ezt írta vissza: "Szia Emi :) csak egyszer kell a családdal megkóstoltatni, utána pedig három naponként sütni :)", ez így is történt:)))a családnak nagyon ízlett!
60 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg zsír,
1 evőkanál lenmag
2 dkg élesztő,
1 evőkanál só ,
teáskanál cukor,
3 dl tej
2 dkg élesztő,
1 evőkanál só ,
teáskanál cukor,
3 dl tej
1 db tojás a kenéshez
szezámmag a tetejére
A meglangyosított tejből annyit elveszünk, hogy benne az
élesztőt felfuttatjuk, hozzáadva a teáskanál cukrot. A lisztbe
belekeverjük a sót. A dagasztó edénybe öntjük a sós lisztet, hozzáadjuk
a zsírt - amit előzőleg kinn tartunk a konyhában, hogy ne legyen
annyira fagyos, a gép jobban el tudja dolgozni - Amikor az élesztő
felfutott hozzáöntjük a többi anyaghoz, s jól összedagasztatjuk a
géppel.
Gombóccá formáljuk, egy tálba (tálcára, vagy bármire) rakjuk, lefedjük és hűtőszekrénybe rakjuk minimum 1 órára.
Kellemes hétvégét kívánok!
Fincsi volt biztos:) Nekem is van Cadbury-s csészém, a Párom hozta Angliából, abból iszom a reggeli kávémat:) S milyen finom a Cadbury csoki:)
VálaszTörlésCsoki, csoki-finom csoki:)))
TörlésNagyon finom lehet szerintem is! szeretjük a szezám magos dolgokat! Ki is próbálom, a kis unokám szülinapjára. köszi szépen! nagyon guszta a képen is!
VálaszTörlésLegyen szép a hétvégéd!
Isten éltesse unokádat, érdemes megsütni!
TörlésKellemes vasárnapot!