Töltött sült krumpli
Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig
2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben
maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól
bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A
krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a
krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a
krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége
felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat,
szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött
krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk !
Hű, ez nagyon finom lehet! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésA vőm folyton ilyent szeretne enni!:)) Azt hiszem megcsinálom neki, mert még nem volt alkalmam rá:) Hátha az enyém is úgy fog neki ízleni, mint a lányomé:))
VálaszTörlésÍrtó jól néz ki!!Éhenhalok.:)))))
VálaszTörlésJó étvágyat mindenkinek!
VálaszTörlés