2013. február 7., csütörtök

Sült krumpli!

Töltött sült krumpli
Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk !

4 megjegyzés:

  1. Hű, ez nagyon finom lehet! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. A vőm folyton ilyent szeretne enni!:)) Azt hiszem megcsinálom neki, mert még nem volt alkalmam rá:) Hátha az enyém is úgy fog neki ízleni, mint a lányomé:))

    VálaszTörlés
  3. Írtó jól néz ki!!Éhenhalok.:)))))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...