Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg gabonakeverék (rozs, zab, búza,árpa stb. pelyhek)6 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 3 alma, 1 tojássárga, fél kávéskanál fűszerkeverék.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a fűszerkeverékkel, a cukorral és a gabonával. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekavarjuk az olvasztott vajjal és a tojássárgával. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Fél órára hűtőbe rakjuk, majd kis golyókat formázunk a tenyerünkkel a masszából és sütőpapíros tepsire rakjuk, majd tenyerünkkel ellapítjuk. 180 fokos előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a fűszerkeverékkel, a cukorral és a gabonával. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekavarjuk az olvasztott vajjal és a tojássárgával. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Fél órára hűtőbe rakjuk, majd kis golyókat formázunk a tenyerünkkel a masszából és sütőpapíros tepsire rakjuk, majd tenyerünkkel ellapítjuk. 180 fokos előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
Nagyon örvendek, hogy Ingrid is nagyon szereti, mert gyakran ezt hallom:"Minden ami finom, az nem egészséges!"
Jaj IMÁDOM az ehhez hasonló kekszeket! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÉrdemes megsütni, hidd el!
VálaszTörlésnagyon szép kekszek! Kedvenceim közé tartoznak az almás dolgok. :) Köszönöm a receptet! El fogom készíteni!!! :)))
VálaszTörlés